Ska man tala om på sociala medier att man ska likvidera aktiebolag?

Med sociala medier så kan man snabbt meddela vänner och kunder om saker som är på gång. Men ska man tala om på sociala medier att man kommer att likvidera aktiebolag? Om det är så att saken är känslig och man likviderar för att verksamheten inte fungerade så kanske det inte känns så bra att orda om detta online. Men samtidigt så kan man ju se det som en tjänst till kunder att man talar om när man stänger.

Man behöver inte säga likvidera aktiebolag

För vissa så låter det så allvarligt med en likvidation, och en del är inte helt på det klara på skillnaden mellan detta och att gå i konkurs. Man kan vara lite försiktig med ordval. Istället för att säga att man ska likvidera aktiebolag så kan man tala om att man lägger ner verksamheten eller att man stänger butiken. Det ger andra associationer.

En annan sak som är viktig är när man talar om vad som händer på sociala medier. Man bör vänta med att publicera nyheten om likvidationen till dess att den är ett faktum. Saker kan ju förändras och då blir det lite märkligt att komma tillbaka och tala om att det inte blev så som man sade. Det kan rentav verka ännu skummare än att säga att man likviderar…