Är det svårt att likvidera aktiebolag?

Nej, det är inte svårt att likvidera aktiebolag! Det finns en tydlig ordning för hur detta ska ske. Du kan alltid kontakta Bolagsverket för att få mer information om detta. De kan vägleda på telefon och så har de en bra hemsida där det finns en hel del artiklar som visar dig precis vad som krävs. Man kan säga att det svåra med en likvidation är den tid som den kräver. Om du vill lägga ner företaget så kan det ju bero på att du har nya planer som du inte vill vänta för länge med.

Likvidera aktiebolag på rätt sätt

För att en avveckling ska bli godkänd så måste den ske på rätt sätt. Det här betyder bland annat att beslutet om avvecklingen ska ske på bolagsstämman. Det här är mycket formellt och inget att leka med. Om du till exempel inte tänker på att du måste ange ett visst datum då du vill få lite mer tid på dig att likvidera aktiebolag så kan det ställa till med problem.

När det är så att du tycker att det känns jobbigt att sätta dig in i alla regler så är det viktigt att du får hjälp med detta. Kanske känner du någon som kan gå igenom hela processen med dig punkt för punkt. Eller så kan du betala för rådgivning.

Med snabblikvidation så går det snabbt

Precis som namnet antyder så går det snabbt att likvidera företaget med hjälp av snabbavveckling. Det här är en tjänst som är mycket populär för att den helt och hållet låter dig syssla med annat. Du har bestämt dig för att likvidera bolaget och så låter du ett annat bolag ta hand om detta. Detta görs genom försäljning av aktiebolaget. Köparen kommer sedan att sköta likvidationen.

Om du har all bokföring och annat som krävs för att lämna över till bolag till en bolagsservice så kan du vara klar med detta på några dagars tid. Förutsatt att allting är i sin ordning så kommer du inte att behöva tänka mer på saken. Bolagsservicen kommer att ta hand om allt som krävs under de kommande 7-8 månaderna. Själv kan du ge dig ut på nya äventyr.

Det ska göras på ett lagligt sätt

Oavsett om det är du eller en bolagsservice som avvecklar bolaget så måste detta göras på ett lagligt sätt. Avgifter ska betalas in och så vidare. Om detta inte sker så är det alltid du som kommer att ha ansvaret. Det ska du tänka på då du väljer att sälja för att likvidera aktiebolag. Det är alltså otroligt viktigt att sälja till ett seriöst bolag som har erfarenheten som krävs för att jobba på ett lagligt sätt.