Avveckla aktiebolag eller inte…

En majoritet av de som startar bolag kommer inom de första två åren att fråga sig om det är dags att avveckla aktiebolag. Det är mycket vanligt att det inte blir så lukrativt så snabbt som hade tänkts och att arbetet kanske inte är så roligt som hade förväntats. Men ska du avveckla aktiebolag eller inte, det är frågan…

Avveckla aktiebolag om…

Det finns inte ett enkelt svar på den frågan och varje verksamhet är unik. Beslutet är inte enkelt att fatta men här är några saker som kan tala för att du ska avveckla aktiebolag och göra något annat med ditt liv.

Det går inte runt!

Om det inte går runt så kan det vara en anledning till att lägga ner ab eller att sälja det för snabbavveckling. Men kom ihåg att det är mycket vanligt att inte gå på plus under de första två åren. Du måste se på utvecklingen och komma fram till om detta kan komma att förändras under de kommande åren.

Du trivs inte på jobbet

Det här är minst lika viktigt för om du inte trivs så är frågan hur du ska få det hela att gå runt. Det är viktigt att du brinner för din verksamhet trots att den just nu inte ger förtjänster. Då har du en bättre chans att vända på det hela. Om du upplever att du har gjort ett misstag och klivit in på ett område där du inte trivs, så kan det vara en mycket god anledning till att avveckla aktiebolag hellre än att driva det vidare med sur smak i munnen.