Starta bolag – Starta flera bolag samtidigt

Det händer att den som ska starta bolag funderar på att starta flera bolag samtidigt. Det här kan bli aktuellt då det kan vara så att det rör sig om flera olika typer av verksamheter som inte kommer att passa in under ett och samma företagstak. Idag så är det inte svårt att registrera bolag och komma igång snabbt. Men om du vill starta flera bolag på en gång så kan följande tips vara en hjälp.

Starta bolag med motivation

Flera bolag samtidigt behöver inte betyda att du kommer att jobba flera gånger om. Det kan ju vara så att de olika bolagen tangerar varandra. Men ett tips är ändå att du ser till att du är motiverad för att starta bolag. Detta oavsett om det rör sig om ett företag eller flera.

Det är sällan lyckat att tänka att du kommer att klara det hela på någon timme på kvällen. Om du inte känner motivation till att ge mer än 100 % till dina projekt så finns risken för att de faller platt. I början så krävs det mer kraft än någonsin och i uppförsbacke så kan man inte sätta sig ner och tänka att det ordnar sig till sist.

Prioritera rätt

När du ser på flera bolag som du vill driva samtidigt så kommer det att bli så att du får prioritera en aning. Du hinner kanske inte alltid med allt så som du skulle önska. Här är det viktigt med strategi. Prioriteringen går lite hand i hand med motivation. Välj att satsa mer på bolagen som du känner lite mer för. Det kan leda till snabbare resultat just för att du känner mer drivkraft och då orkar mer.

Har du råd med företagsstarten?

Du har kanske inte ett enormt kapital att lägga på dina bolag just nu. Men det behöver inte vara en anledning till att bara starta ett bolag eller att hoppa över det hela. Se över din ekonomi. Kanske kan du skala ner och få plats med mer i ditt arbete.

När det gäller ekonomin för att starta bolag massivt så kommer din livssituation att påverka vad du kan göra en hel del. Om du är singel och kan leva på pasta och ketchup under några månaders tid så är det ju ditt beslut. Men om du har familj så kanske det inte är lika gångbart att lägga allt i ditt företagande. En del skulle till och med kalla detta för ansvarslöst!

Rekrytera när det behövs

Det kostar att rekrytera men det kostar också med misstag som beror på att din kompetens brister. Inse när du inte kan något och få hjälp. Det är bättre att betala för att göra saker rätt. Det här kan ju vara skillnaden mellan succé och tvärtom.

När du ska starta bolag på ett massivt vis så kan du inte räkna med att vara på varje plats i varje stund. Då är det bra att veta att du har rätt folk som hjälper dig framåt i enlighet med den plan som du har lagt upp.

Ta råd från folk som du kan lita på

Råd kan vara viktiga men det finns också råd som kan förstöra mycket. När du vänder dig till en person för att få råd så måste du beakta vad han eller hon förstår om att driva bolag. Är det här en person som själv har startat företag? Om inte så kanske du i bästa fall får logiska svar.

Be om råd från personer som har lyckats med det som du vill göra. De behöver inte vara insatta i din bransch men de bör har god insikt i hur det är att starta bolag. Gärna flera bolag på en gång!

Jobba med målsättning för varje bolag

Det är viktigt att ha mål som du jobbar mot. Du behöver mål för varje bolag som du startar såväl som för hela projektet då dessa verksamheter tangerar varandra. Med scheman som alla inblandade kan följa så blir det lättare att nå målen som planerat. Scheman kan du få jobba om då det sker förändringar, så uppdatera och se över planen mot målen för att säkra att den förblir hållbar.