Sälja bolag med sociala medier

Sociala medier är på riktigt. Även om umgänget på Facebook och diskussioner på Twitter stundtals kan kännas opersonliga är det kommunikation som vi bryr oss om. Det som många verkligen uppskattar med olika sociala medier är möjligheten att snabbt knyta nya kontakter. Det här kan få stor betydelse då du vill sälja bolag till bästa köparen.

Sälja bolag till rätt köpare

Även om du driver en verksamhet inom en bred nisch kan det upplevas som svårt att hitta rätt person att ta över. Det kanske inte finns någon inom organisationen som är redo att köpa och ta över rodret. Dessutom kan det ju vara så att ni jobbar med en viss spetskompetens som kräver en särskild nivå av kunskap och erfarenhet.

Även om det inte finns någon lokalt som har det som du vill se hos en köpare ska du vet att det inte alls behöver vara svårt att hitta den personen. Med nätet är allting nära. Det går att sälja bolag via nätet och då är sociala medier en hjälp.

Hitta rätt person online

Hur kan man hitta rätt köpare till bolaget online? Sociala medier går ju ut på att du kan komma i kontakt med vänner till vänner, bekanta till bekanta. Fast det betyder ju inte att du går ut och ropar ut att nu ska företaget säljas i alla kanaler som du har online.

Det kan finnas finare sätt att hitta rätt personer. Om du inte själv vill meddela att du vill sälja kan du använda dig av en företagsmäklare som jobbar via alla möjliga kanaler. Då sker kommunikationen på ett diskret sätt och det framgår inte tydligt att det är du som vill sälja.

Prata bakom kulisserna

Men sociala medier ger dig ju också chansen att på ett privat sätt prata med folk som du faktiskt inte känner. Det kan vara så att du ser att en bekant till dig har en bekant som tycks vara verksam inom samma område.

Nu kan du ordna med ett snabbt samtal online. Det går att skicka meddelanden och ställa frågan om det finns ett intresse och sedan kan samtalet fortsätta med email, chatt eller telefon. Det går snabbt att avgöra om du har hittat en möjlig köpare och det här är inget som andra kommer att ha en susning om.

Sociala medier ger oss möjlighet att prata bakom kulisserna, snabbt och lätt. Det här är en stor fördel då du vill gräva lite och se om du kan sälja bolag till någon som finns i det gigantiska sociala nätverk som även du tillhör.

Basunera inte ut vad som helst!

Det är viktigt att komma ihåg att sociala medier måste användas på rätt sätt. Om du är slarvig och till exempel ber om tips för snabbavveckling på sociala medier kanske folk förstår vad som är på gång. Rykten kan spridas snabbt online och det bör du komma ihåg när du använder nätet för att sälja ab.