Bilddagboken och photocollect

I och med att de flesta idag använder sig av digitalkameror så är det givetvis så att man har hur många bilder som helst. Det här går inte att jämföra med tiden då man hade en rulle film i sin kamera och snällt fick vänta på att en bildstudio skulle framkalla dessa och skicka tillbaka i ett kuvert. Nu kan man genast njuta av sina bästa bilder och dessutom dela dem med andra via tjänster som Bilddagboken och photocollect. En bild säger som bekant mer än tusen ord och visst har det blivit fantastiskt populärt att dela med sig av unika bilder. Man måste inte alls vara ett proffs på att fotografera för att få uppmärksamhet från vänner och bekanta för de fotografier som man väljer att dela med sig av.

Bilddagboken och photocollect

Bilddagboken var ursprungligen ett projekt från Wyatt gruppen och det utvecklades av Joakim Grönvall som även stod bakom lanseringen av photocollect. Tanken för dessa tjänster var liknande. Privatpersoner skulle få en bra plats online att lagra bilder och dela med sig av dessa och företag skulle få en bra annonsplattform. Konceptet är idag väl etablerat och det finns förstås en myriad tjänster på nätet som har precis samma syfte och funktion. Som användare så kan man alltså vara petig och välja den sajt som man upplever är enklast att använda och som värnar om ens trygghet och rättigheter. Det är ju en enorm skillnad mellan att erbjuda sina bilder som gratis foto och att dela dem med folk som man känner och litar på.

Vad ska man göra med alla bilder?

När man har så många bilder på minneskortet på kameran så blir det lätt så att alla dessa ögonblick faller i glömska. Man skapar inte längre album att bläddra i under regniga dagar och det gör att man ofta missar vackra bilder som man faktiskt hade haft stor glädje av. Om man till exempel trycker ut en personlig affisch av en bild som man är särskilt nöjd med så kommer den ju till nytta på ett alldeles särskilt vis. Man kan säga att bildsajter som Bilddagboken och photocollect hjälper oss att få upp ögonen för de där unika bilderna. När man till exempel delar med sig av bilderna från bröllopet så kanske en god vän tar chansen att skapa en canvas eller affisch av ett av fotografierna för att överaska med detta då det blir ettårsjubileum.

Gratis bilder på nätet

Nätet svämmar över av bilder men man kan inte ladda ner dessa hursomhelst. Bildsajterna som man själv kan vara medlem i kan givetvis fungera på så vis att man kan dela med sig av gratis foto med de som man känner och bjuder in till sin användarprofil. Det här är ett spännande sätt att sprida bilder som annars aldrig hade gjort någon nytta. Precis som sociala medier ger möjlighet att med text, bild och film sprida nyheter så kan bildsajterna på ett effektivt sätt hjälpa till med att sprida information där man inte behöver mer än just bilden för att uttrycka en känsla eller vad som hänt.

Kommentera